top of page
DSC_4569.jpg

Project Boom ° Noeveren

~ Project co housing - kangoeroewoning ~

Project Noeveren - co-housing: Projecten

~ Project Noeveren co housing - kangoeroewoning ~Het Noeveren, voor sommigen nog een onbekende plek in Boom. Sinds vandaag staat dit “pareltje” te koop.  Wat kunnen we hier allemaal over vertellen? °We werden meteen verliefd op de gezellige en authentieke sfeer van deze buurt. De oude steenbakkerij “Frateur” ligt op nog geen kilometer van dit huis. Daarom hebben alle huisjes in deze buurt hetzelfde originele karakter. Liefhebbers van lange wandelingen kunnen zich begeven richting het wandelpad naast de Rupel, die op 200 meter van de woning ligt. Een plek waar je warm verwelkomd wordt door je buren en volledig omgeven bent door het groen. Uren kunnen we vertellen over alle zaligheden van deze buurt, maar we zullen eens beginnen over deze twee huizen.°
Jawel, goed begrepen! Twee huizen in één verkopen wij. Het Noeveren is gekend voor zijn averechtse straten of averechtse root in de volksmond. De twee huizen die volledig gerestaureerd en vernieuwd zijn, worden verdeeld door een steeg voor voetgangers. De huizen bevinden zich over elkaar. Bovendien liggen de houten voordeuren van deze woningen aan de steegzijde. °Het huis aan de straatkant, “the main house”, is afgewerkt met vintage cementtegeltjes in de living en de keuken. We hebben een open keuken geplaatst die voorzien is van een inductiekookplaat, afwasmachine, combi-oven en koelkast met natuurlijk heel wat kastruimte. Onder de trap is een wc voorzien en twee verschillende bergingen met mogelijkheid voor het plaatsen van wasmachine en droogkast. 

Verdiep 1 kreeg een master bedroom met hoge plafonds en natuurlijke grenen vloeren. De badkamer die verbonden is met deze kamer is afgewerkt met zwarte matte kranen, een regendouche en een bad. 

°

Het huis aan de tuinkant is volledig opengetrokken en afgewerkt met een moderne tegel op het gelijkvloers. De badkamer is tevens volledig afgewerkt met deze tegels en alweer voorzien van een regendouche, lavabo en wc. Op het eerste verdiep kozen we terug voor natuurlijke grenen houten vloeren met hoge plafonds en veel ramen. Deze ramen geven een waanzinnig zicht op de grote tuin en de weien iets verderop. De twee verdiepen zijn in verbinding met elkaar door een net. Een net waar je gezellig een dutje kan doen of een goed boek kan lezen. 

°

Het tweede huis kan gezien worden als een polyvalente ruimte met badkamer. Een ruimte waar je je eigen ding kan doen. Al is het een atelier voor kunstenaars, een aparte woning voor een inwonende gezinslid, een muziekstudio of als je gewoon een tweede extra grote living of kamer wil. De keuze is aan jou! Er zijn ook aansluitingen voorzien voor een tweede keuken. 

°

Pro's: Twee huizen in één ~ Steeg ~ Authentieke buurt ~ Rustige omgeving ~ Rupel ~ Altijd parking ~ Private weg achter de tuin ~ 20 minuten van Antwerpen ~ Groene omgeving ~ Tuinhuis ~ 

°

Project Noeveren - co-housing: Pro Gallery
bottom of page